Промоции на екскурзии и почивки

ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ - О-в Лефкада, о-в Итака, о-в Кефалоня, о-в Скорпио

ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ - О-в Лефкада, о-в Итака, о-в Кефалоня, о-в Скорпио
Продължителност - 5 дни
О-в Лефкада, о-в Итака, о-в Кефалоня, о-в Скорпио

Хотел 3* Politia – 3 HВ
www.politiahotel.gr

Дата: 5.09 и 20.09.2017

Цена: 325 лв.

1 - 2 ден : Тръгване от Пловдив в 22.00часа , от София в 24.00часа от стадион „ Васил Левски” по маршрут ГКПП Кулата. Нощен преход. В късната сутрин пристигане на о-в Лефкада. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж. По желание и срещу допълнително доплащане след обяд панорамна разходка в столицата на острова - град Лефкада. Посещение на Централния площад, кметството, църквата „ Св. Мина” и венецианската църква „Св Спиридон”- построена през 1685г. Разглеждане на Музея на грамофоните, Археологическия музей , посещение и разходка в манастира „ Панагия Фанеромени”- построен 1634г., върху останките на древен храм, построен в чест на богинята Артемида. Разположен на хълм с гледка към северната част на острова спираща дъха. Разходка и разглеждане на крепостта „ Св. Мавра”, построена от французите през 14 век. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден : Закуска. Свободно време за плаж. По желание круиз по най-известните плажове на острова - по пътя ще посетим най красивия плаж Порто Кацики/ избран е на 10 място по красота в света/, който е достъпен само по море с възможност за къпане в кристалните води на залива и посещение на о. Кефалоня с предвидено време за кафе и шопинг. По време на тази целодневна разходка с кораб се правят няколко спирки на различни заливи с възможност за плаж. Вечеря. Нощувка.
Програма на круиза:
1. Порто Кацики - обикаля най-известните плажове на острова Порто Кацики, Егремни (които са непроходими по друг начин), като се спира на тях за плаж, около двадесет минути. Порто Кацики - най- красивият плаж на Йонийско море, спиращият дъха Порто Кацики.Свободно време за плуване.
2.Кефалония - Най- големият остров в Йонийско море с много промени с ландшафта и неговите разнообразни природни красоти. Дълги пясъчни плажове, живописни заливи с тюркоазено синя вода, впечатляващи пещери и редки геоложки формации пленяват посетителя. Единственото селище, останало недокоснато от земетресенията през 1953г. Спира се във Фискардо(много карсиво и китно градче) за кафе или обяд.
Кратък престой, за да се отпуснете в един от ресторантите за хранене и достатъчно време за разходка.
3.Итака- Островът на Одисей. Гостоприемният романтичен остров Итака, предлага идеалното място за спокойна почивка, интересни обиколки. Хармонично съчетание на море и планина с магически приказни заливи и плажове.
4.Меганиси( Пещера Папаниколис) - Посещение на Меганиси, където е пещерата, която през 1940г. по време на Втората Световна Война е била използвана като скривалище от Iatridis Navigator от легендарните Папаниколи подводници. Влиза се в пещерата за снимки.
5.Скорпио- Спарти- Скорпиди ( трите острова на Онасис) - ще ни напомни за невероятната любов между корабния магнат Аристотелис Онасис и оперната певица Мария Калас
6. Мадури- остров, на който е роден великият поет Аристотелис Валоуритис. . От 1990г. се характеризира , като музей и е наследен от неговите правнуци.


4 ден: Закуска. Свободно време за плаж. Ще посетим един от най-атрактивните плажове на острова Kathisma Beach. С тюркоазено чистата си вода и множеството бийч барове това място ви гарантира незабравимо преживяване. Поради западното си местоположение ще имате възможност да се насладите на красивия залез над Йонийско море. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка .
5 ден : Закуска.Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

05.09.2016 цена 325 лв. - ИМА МЕСТА
20.09.2016 цена 325 лв. - ИМА МЕСТА

Цената включва :
• Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
• 3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в двойна или тройна стая
• Екскурзоводско обслужване;
• Водач по време на пътуването
• Трансфер до и от плажовете, които ще посещаваме (Kathisma Beach / Milos Beach)
• Медицинска застраховка асистънс с покритие 10 000 евро

Цената не включва:
• Еднодневен корабен круиз по 7-те острова – 20 евро; 10 евро за дете до 12 години
• Музейни такси - за посещение на 1 музей- 2-4 евро ;
• Панорамна обиколка на столицата Лефкада и посещение на манастира Фанеромени -10 евро. За дете до 12 години безплатно
• Медицинска застраховка на човек над 65 г. по 2 лв. на ден - заплаща се в офиса на агенцията
• Доплащане за единична стая 60 лева
Хотел - Hotel Politia 3*
reserve

ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ - О-в Лефкада, о-в Итака, о-в Кефалоня, о-в Скорпио - резервация

*Показва задължително поле