Промоции на екскурзии и почивки

Остров Закинтос - Перлата на Йонийските острови - Дати: 02.09 и 09.09.2017

Остров Закинтос - Перлата на Йонийските острови - Дати: 02.09 и 09.09.2017
Продължителност - 7 дни
Остров Закинтос - Перлата на Йонийските острови

02.09.2017г. и 09.09.2017г.

7 дни/5 нощувки със закуски и вечери

1 ден – тръгване от Пловдив 18:00 Дом на Културата и от София стадион Васил Левски 20:00. Маршрут Кулата – Солун – Патра - Килини. Нощен преход.

2 ден –Преминаване през Рио Антирио, за да минем на полуостров Пелопонес по най-големия окачен мост в света / 2252 метра / засенчил дори прочутият Голдън Гейт в Сан Франциско. От пристанище Килини с ферибот ще преминем на остров Закинтос. След настаняване в хотела, който се намира в курортното селище Лаганас – свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

3 ден –След закуска по желание, с тези от вас, които искат да научат и видят повече от острова ще се отправим към основното пристанище в столицата Занте, откъдето с корабче, ще започне нашето приключение, преминавайки покрай източните брегове с неповторимите плажове и куротите Циливи, Планос и Аликес, след това ще се докоснем до неповторимата красота на „Сините пещери” и тюркоазенoмайните води на залива Скинари. Отправяме се към залива Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983 г . кораб, останките на който любопитните ни обективи запечатват на фона на отвесни бели скали. Преминаваме през залива Лаганас, където впечатляващ е Националният морски парк, който е създаден на Закинтос, за да бъдат предпазени застрашените морски костенурки Caretta Caretta. Ще посетим Василикос – шедьовър на природата, рай за всички, които обичат морето. Връщане на пристанището и отпътуване към хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден –Закуска. По желание на туристите панорамна обиколка на острова, ще се отправим отново към плажа Навагио, но този път ще имате възможност да направите панорамни снимки на целия залив, от специално направена за целта площадка, след фотопаузата ще посетим столицата на острова, град Закинтос и ще разгледаме площад „ Св. Марк „ с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос - едни от най- почитаните гръцки поети, ще се насладим на прекрасните сгради на площад „ Соломос „ – отразяващи типичната атмосфера. Ще имаме възможността да посетим Византийския музей / по желание /, Градската библиотека, Храмът на Дионисий / патрон на острова / и Венецианската крепост, да си направим снимки. След това ще се отправим към хълма Бохали, от където се открива спираща дъха панорамна гледка на целия остров. Кратка фотопауза, след което се отправяме към още един от незабравимите плажове на острова Банана Бийч и ще се насладим на кристалните води на Йонийско море. Свободно време за плаж, да изпием по едно фрапе или коктейл. Вечерта връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден –Закуска . Свободен ден за плаж. По желание на туристите организираме круиз с продължителност 3 часа – в търсене на костенурката Caretta Carreta и остров Маратониси. Oстровът е безлюден и е известен с факта, че именно тук костенурките снасят своите яйца. Лесно и бързо бягство по време на вашата ваканция, докато се наслаждаваме на кристално чистите води на Йонийско Море, ще имате възможност да заснемете уникални кадри на прочутата Caretta Caretta. Пауза за плаж. Връщане обратно. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

7 ден – Закуска. Освобождаване на хотела. Ферибот от град Закинтос до Килини. Отпътуване обратно за България. Пристигане в София и Пловдив вечерта.


Пакетната цена включва:
* транспорт с лицензиран автобус ,
* такси за моста Рио - Антирио
* фериботни такси и билети Килини – Закинтос – Килини
* 5 нощувки със закуски и вечери с богата блок маса в хотел 3* http://www.villageinn.gr/ или подобен
* екскурзовод/водач от фирмата организатор
* застраховка за лица до 64.99 години с покритие 2000 евро


Цената не включва:
* Екскурзия – целодневна обиколка на острова с круизно корабче - 25 евро, цена за дете до 12 години 15 евро
* Панорамна обиколка на острова и столицата Занте - 15 евро на турист, 8 евро за дете до 12 години
* Круиз с продължителност 3 часа до остров Маратониси в търсене на Caretta Caretta – 18 евро на човек, цена за дете до 12 години 10 евро
* Доплащане за самостоятелна стая 100 лева
* Доплащане за застраховка на лица от 65 г до 70 – 8 лв ; от 70 до 75 г – 7 лв ; над 75 г – 15 лв
Хотел -
reserve

Остров Закинтос - Перлата на Йонийските острови - Дати: 02.09 и 09.09.2017 - резервация

*Показва задължително поле