Почивки

ПOЧИВКА В КИПЪР през пролетта с 3 нощувки със закуски и самолетен транспорт

ПOЧИВКА В КИПЪР през пролетта с 3 нощувки със закуски и самолетен транспорт
Продължителност - 4
ПОЧИВКА В КИПЪР – ПАФОС
С възможност за посещение на Ларнака и Никозия


Хотел „Вероника“ 3*** Пафос
http://www.veronicahotel.com.cy/


Дати и цени:
30.03.2018 – 423 лева; 27.04.2018 – 462 лева

1.Ден: Излитане от АГ София Т2 с директен полет до Кипър-Пафос в 11.25ч. Пристигане в 13.30ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време или по желание от 16.00ч. разходка из гр. Пафос - според гръцката митология, е родното място на богинята Афродита, и е основан през 14 век пр.н.е. Смята се, че през 1 век от новата ера е бил посетен и от Апостолите Свети Павел, Свети Варнава и Свети Апостол и евангелист Марко. Ще посетите базиликата „Агия Параскеви“, както и гробници от 4 век пр.н.е., където са погребани сановници и важни особи от онези времена. Не пропускайте и да разгледате едни от най-старите запазени мозайки в град Пафос. Вечеря*. Нощувка.

2.Ден: Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия с автобус и екскурзовод до Лимасол. Панорамна обиколка и посещение на най-интересните забележителности. На Връщане посещение на традиционно кипърско село и запознаване с местните обичаи и традиции. Свободно време. Вечеря*. Нощувка.

3.Ден: Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия с автобус до Никозия - столица и най-голям град на Кипър. Градът е последната разделена столица в света след падането на Берлинската стена. През 2007 г. части от границата са разрушени откъм южната ѝ половина. Ще имате възможност да разгледате Венецианските стени на Никозия, които обграждат Стария град и са построени през 16 век, по време на венецианското владичество на острова. Те са основна туристическа атракция, тъй като са едни от най-добре запазените ренесансови стени в Източното Средиземноморие. Съоръжението осигурява на града защита при нападение и дава възможност за спокойно развитие на живота в него. Градските стени на Никозия, както и тези на Валета, столицата на Малта, са двете най-добри защитни съоръжения в Европа от онова време. Посещение на Катедралата „Св. София“, превърната в Селимие джамия, както и джамията на Ахмет Паша, която е преструктурирана римокатолическа църква. Ще се насладите и на атмосферата и на прочутия Буюк Хан Кервансарай, построен през далечната 1572 и в който в днешно време се помещават кафенета и сувенирни магазини. Връщане в хотела. Вечеря*. Нощувка.

4.Ден: Закуска. Свободно време. В 14.00ч. трансфер до летището за обратен полет до София в 17.30ч. Кацане на Т2 в 19.30ч.Цената включва:
● двупосочен самолетен билет за директен полет София – Пафос – София
● летищни такси и ръчен багаж до 10кг. с размери 55х40х23 см.
● Трансфери летище-хотел-летище
● 3 нощувки със закуски в хотел Вероника 3* (или подобен)
● Водач-екскурзовод от България
● Медицинска застраховка

Цената не включва:
● Разходка из гр. Пафос – 25 евро
● Целодневна екскурзия с автобус до Лимасол – 39 евро
● Целодневна екскурзия с автобус до Никозия – 42 евро
● Доплащане за 3 вечери на блок маса – 50 лева общо
● Доплащане за голям куфар чекиран багаж до 23кг. – 80 лева на посока (приблизително)
● Разходи от личен характер
*Посочената цена е на турист настанен в двойна стая
*Туроператорът си запазва правото да променя крайните цени при промяна на цената на самолетните билети

Хотел Вероника

    Цени от
Република Кипър - ...
прочетете още