Екскурзии

ЕКСКУРЗИЯ ДО ИЗРАЕЛ - Йерусалим, Тел Авив - Дати: 16.12.2016

ЕКСКУРЗИЯ ДО ИЗРАЕЛ - Йерусалим, Тел Авив - Дати: 16.12.2016
Продължителност - 4 дни
Тел Авив – Йерусалим – Витлеем
И Още... (Назарет) – (Галилея) – (Хайфа) – (Кесария) – (Капернаум)


1.Ден: София – Тел Авив – Йерусалим
Среща с представител на „Арена Холидейз“ на летище София – терминал 1 в 5.30ч. Излитане в 7.25ч. с директен полет до Тел Авив. Кацане на летище Бен Гурион в 9.55ч. Посрещане от представител на местния туроператор. Трансфер до Тел Авив. Разходка в старинния квартал „Яфо“. Свободно време. Настаняване в хотел в Тел Авив/Йерусалим. Нощувка.

2.Ден: Йерусалим – Витлеем
Закуска от 7.30ч. в ресторанта на хотела. В 9.00ч. заминаване за Витлеем. Посещение на базиликата „Рождество Христово“, мястото където е роден Исус Христос. Връщане в Йерусалим и пешеходна разходка в стария град. Посещение на цитаделата на Давид и кулата – мястото на тайната вечеря. Разходка из еврейския, арабския и арменския квартали на града по „Виа Долороса“ (Пътя на страданието), по който е вървял Исус Христос към Голгота. Поклонение на Божи Гроб. По желание издаване на серификат за Хаджийство. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

3. Ден: Йерусалим/Тел Авив – Кесария - Назарет – Галилея - Кинарет
Закуска от 7.00ч. в ресторанта на хотела. Свободно време или по желание в 8.00ч. целодневна екскурзия до Назарет и Галилея - заминаване за Кесария, столица на Юдея по време на римското господство. Хайфа - Бахайският храм и градините около него. Посещение на Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”- смятана за най-красивата базилика в близкия изток и изцяло реновирана през 60те години на 20 век. Смята се че на това място Архангел Гавраил се явява на Дева Мария. Посещение на църквата Св. Йосиф, където е била дърводелската работилница в която работили Исус и Йосиф, параклиса „Св. Архангел Гавраил”. След Назарет продължаваме в посока Кинарет, Галилейско море и ще преминем през Кана – мястото на първото чудо извършено от Исус, превръщайки водата във вино. Продължаване към руините на древния Капернаум, където в къщата на Св. Петър е живял самия Исус. Посещение на река Йордан и потапяне във водите по желание. Връщане в хотела. Нощувка.

4. Ден: Йерусалим/Тел Авив
Закуска. Трансфер до летището за обратен полет до България.

Цени:
28.10.2016 - 990 лева ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА
16.12.2016 - 990 лева ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА

Цената включва: двупосочен самолетен билет София-Тев Авив-София с включени летищни такси, 3 нощувки със закуски в хотел 3/4* в Тел Авив или Йерусалим, трансфер летище-хотел-летище с климатизиран минибус/автобус, посещението на Витлеем и Йерусалим с професионален местен екскурзовод на български или руски език, медицинска застраховка.

Цената не включва: целодневната екскурзия до Назарет и Галилея – 95 щ.д., (заявява се и заплаща предварително в България), бакшиши около 5 долара на ден, разходи от личен характер.
123
reserve

ЕКСКУРЗИЯ ДО ИЗРАЕЛ - Йерусалим, Тел Авив - Дати: 16.12.2016 - резервация

*Показва задължително поле