Екскурзии

ЕКСКУРЗИЯ ДО БУДАПЕЩА И ВИЕНА

ЕКСКУРЗИЯ ДО БУДАПЕЩА И ВИЕНА
Продължителност - 5 дни
Будапеща – Виена1-ви ден Отпътуване в 20.00 ч. от Пловдив, в 22.00ч от София по маршрут: София- Калотина- Будапеща. Нощен преход. Транзитно преминаване през Сърбия.

2-ри ден Сутринта пристигане в Будапеща. По желание панорамна обиколка на града с автобус и екскурзовод на български език – Площада на героите, Операта, Парламента, Рибарските кули, Будайската крепост -Кралския дворец, катедралата“Матияш”, Паметника на Свободата. Посещение на Музея на марципана, в който са изложени различни фигурки от сладкото лакомство. По желание разходка с корабче по р.Дунав. Настаняване в хотел. Нощувка .

3-ти ден Закуска. Отпътуване за Виена. По желание посещение на двореца “Шьонбрун” и неговите градини. По желание панорамна обиколка с автобус и местен екскурзовод за разглеждане на Ринговата улица с нейните представителни сгради - Операта, Бурггартен с паметника на Моцарт, двореца „Хофбург”, Парламента, Кметството, Бургтеатър, Университета, Вотивкирхе. Посещение на къщата на Хундертвасер /отвън/. Пешеходна разходка в централната част на Виена –площад “Мария-Терезия”, двореца “Хофбург”, Колоната на чумата, църквата “Свети Петър”, катедралата “Свети Стефан”. Свободни време в центъра на града. По желание посещение на Пратера. Настаняване в хотел в околностите на Виена. Нощувка .

4-ти ден Закуска. Свободен ден за самостоятелно посещение на музеи /използва се градски транспорт/ : дворецът „Белведере” и неговите градини, Музея на изящните изкуства, Императорските апартаменти в двореца Хофбург. Около 19.30 ч . – отпътуване от Виена. Нощен преход.

5-ти ден Около обяд пристигане в България.

Цена: 225 лв.

Цената включва:
*транспорт с автобус
*2 нощувки+2 закуски /1 нощувка с 1 закуска
в хотел *** в Будапеща, и 1 нощувка с 1 закуска в хотел категория *** в околностите на Виена/
*екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:
*местен екскурзовод на български език за Будапеща -10 евро
*местен екскурзовод на български език за Виена -10 евро
*разходката с корабче по р. Дунав с включена чаща шампанско и парче торта - 18 евро;
*Дворецът Шонбрун - Имперски тур /транспорт + входна такса+ екскурзовод на български език/- възрастни - 20 евро; от 6 до 18г.- 15 e при минимум 20 туриста.
*Дворец „Белведере”- 14 евро за възрастни /заплаща се на място/;
*медицинска застраховка х 2 лв. на ден на турист /за лица до 65 г./; х 3 лв. на ден на турист/за лица над 65 год./
*по желание доплащане за 1 вечеря във Виена в ресторанта на хотела- 15 евро /заявява се и се заплаща предварително/.
123
reserve

ЕКСКУРЗИЯ ДО БУДАПЕЩА И ВИЕНА - резервация

*Показва задължително поле